tirsdag den 27. september 2011

Apple-banana caramelcream pie

På toppen af mit dessert kort finder vi henholdsvis banana cream pie, og tarte tatin.
Derfor lå det lige til højreskinken at prøve at lave en combi! Resultatet blev ganske godt - ikke den perfekte symbiose idet karamellen ikke forblev stiv og hele desserten blev for sød- Næste gang skal der ikke så meget sukker i cremen, og så skal der i det hele taget ikke så meget creme til.


Nå, man starter ud som om med at lave karamel med en god portion sukker og lidt smør.
Da karamellen blev gylden, blev æblerne lagt ud over karamellen, og panden blev taget af varmen.

Derefter blev et par bananer skivet, og fordelt ud over æblerne.

Cremen er helt efter amerikansk opskrift - derfor lidt spøjse mål.
  • 150 g sukker
  • 40 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 475 ml mælk
  • 3 æggeblommer, piskede
  • 30 g smør
  • 1 ¼ tsk vanilje sukker
Sukker, mel og salt blandes i en tykbundet gryde med først lidt af mælken for at undgå klumper, og derefter kommes resten af mælken i, hvorefter det koges op under omrøring.
Lad det koge et par minutter mens der røres, hvorefter lidt af cremen hældes i æggeblommerne under omrøring og derefter heldes denne blanding tilbage til resten af cremen. Pisk pisk pisk, og tilsæt samtidigt sukker og vanilje sukker.


Cremen blev fordelt over bananerne, og det hele blev dækket af mørdej. For at lave en god kant kan man trykke en pølse af mørdej hele vejen rundt i kanten af panden, sådan at cremen bliver trykket lidt ind.

Hele baduljen røg i ovnen i godt en halv time ved 170 grader.
Sidste ting man skal gøre er at vende det hele på hovedet, sådan at mørdejen kommer i bunden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar