mandag den 12. december 2011

Oksemørbrad sous vide

Afpuds og krydr' evt. kødet med salt og peber.
Put kødet i en pose, og sug al luften ud af den (evt. med et sugerør) og luk posen til således at der ikke er noget luft derinde (eller det i hvert fald er minimalt hvor meget der er..).

Fyld lunt vand i en gryde og plop posen med kødet i - den synker da der ikke er noget luft i posen.
termometeret ligger ved siden af kødet - det er ikke stukket i!!

Hold temperaturen omkring den kernetemperatur man gerne vil have kødet til at have - i tilfældet oksekød skal temperaturen ligge på godt 55 - 56 grader c.

Jeg lagde et termometer i, der larmede når temperaturen kom op på 60 grader som en advarsels funktion!

Kødet skal være gennemvarmt - men det gør ikke noget det får for længe - så man kan starte i god tid og så bare lade det ligge i vandet indtil 10 min før man skal spise.

Det er lidt saft i posen, som man kan bruge til at lave sauce af!

Så skal kødet bare krydres og brunes på alle sider på en drønvarm pande - kødet er jo gennemstegt det skal bare lige have stegeskorpe..




Ingen kommentarer:

Send en kommentar